zondag 1 september 2013

oorlogsschip

De kudde zwartbehaarde Gallowayrunderen verplaatst zich langzaam naar een groepje bomen, dat door zijn hogere ligging als het ware lijkt op te rijzen uit het landschap. Enkele dieren blijven even midden in een vennetje staan. Een witte reiger kijkt vanaf de kant toe. Geen van de dieren lijkt zich bewust te zijn van de wandelaars die hier vanmorgen met regelmaat passeren.

Boven me is de lucht donker en dreigend. De wind van zee is krachtig en maakt het voor het gevoel koud. Ooit kwam hier in het nachtelijk duister een dronken jutter voorbij; hij zag in de vorm van het bosje de contouren van een schip, en vertelde aan iedereen die het maar horen wilde dat hij in de duinen een oorlogsschip had gezien.duinappartement
een rij zonsondergangen
in de trapopgang

-het 'oorlogsschip' bevindt zich in natuurgebied De Muy op Texel


6 opmerkingen:

 1. Prachtig beelden verhaal. De haiku moest ik 2x lezen om hem goed te begrijpen.

  Zou, "Door zijn hogere ligging", niet mooier zijn?
  En ven in plaats van vennetje?

  Groet,

  Tino

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tino,
   Ik ga mee in jouw eerste suggestie, is inderdaad beter en ik heb het al veranderd. Over 'ven' denk ik nog even na. Bedankt voor je reactie en het meedenken!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Mooie natuurbeschrijving Marleen! In het begin dacht ik dat je het over een ander land had; verrassend dat het over Texel gaat. De haiku past er goed bij en is ook erg leuk op zichzelf.
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je reactie, Ria. Texel is inderdaad verrassend!

  BeantwoordenVerwijderen